duminică, 15 noiembrie 2009

Glamour şi eleganţă, la Timişoara Fashion Festival

ezentator: Adrian Nartea, actor in “Fetele Marinarului”, prezentator “Inelul cu Diamant” Vedete: Ramona Lazuran, Neacsu Dana (Dj Hara), Iuliana Matei, Cornelia Tihon si Cioara Rosse Maria, Adrian Dumitru, Alexandru Barr Prezentarea designerilor:
1. Mihaela Drafta – Bucuresti www.mihaeladrafta.ro
Colectia: Nr. piese: 20 Nr. manechine: 10 fete Fly Models & Agency, 3 vedete
2. Dana Diaconescu – Bucuresti http://www.damacom.ro/
Colectia: Anotimpuri Nr. piese:10 Nr. manechine: 10 fete Fly Models & Agency
3. Atelier Il Creatore- Oana Comanescu- Bucuresti http://www.ilcreatore.ro/
Colectia: rochii de mireasa
Nr. piese:10 Nr. manechine: 10 fete Fly Models & Agency
4. Radu Cristina Elena – Orastie, Hunedoara
Colectia: For You - blanuri Nr. piese:10 Nr. manechine: 5 fete Fly Models & Agency
5. Istvan Campan – Cluj Napoca
detalii: http://www.stilfeminin.ro/moda-si-frumusete/Istvan-Campan-Blurred-Id-la-Pasarela-2009.html Colectia: Blurred Nr. piese:16 Nr. manechini: 8 baieti Fly Models & Agency
6. Seran Oana – Arad
http://www.oanaseran.com/ Colectia: Image Nr. piese:12 Nr. manechine: 10 fete
7. Tzall – Timisoara
Colectia: TZALL 001 Nr. piese:12
Nr. manechine: 12 fete Fly Models & Agency
8. Hart Design – Adrian Haiduc – Timisoara
www.hartdesign.ro Colectia: bijuterii pentru caini si pisici, bijuterii pentru femei si barbati Nr. piese: 25 Nr. manechine: 10 fete + 3 vedete
9. Guy Laroche
http://www.guylaroche.com/ Colectia: primavara-vara Nr. piese:10 Nr. manechine:10 fete Fly Models & Agency




Prima ediţie a „Timişoara Fashion Festival”, eveniment organizat vineri în clubul No Name, s-a dovedit a fi un succes. Zece tineri desgineri au prezentat ultimele tendinţe în modă, în cadrul colecţiilor de toamnă-iarnă şi de primăvară-vară, în faţa unui public numeros.

Primele manechine au urcat pe scenă cu puţin după ora 20, cu o mică întârziere de care pasionaţii modei nu au părut deranjaţi. Show-ul a fost moderat de Adi Nartea, model şi vedetă TV. Au predominat rochiile de club şi de seară, elegante. Designerii s-au jucat cu materiale şi texturi diferite, iar în cadrul festivalului a fost prezentată şi o colecţie pentru bărbaţi, realizată de designerul Istvan Câmpan, care a pornit de la conceptul... „bărbatului gravid”.
Nu au lipsit nici elementele vestimentare inedite: Oana Şeran a inclus bucăţele de oglindă pe rochiile sale, iar Laura Verdeti şi Gabriela Sîrbu au venit în faţa publicului cu o colecţie cu accente masculine, „Tzall”. În cadrul prezentării Oanei Comănescu, spectatorii au putut admira câteva rochii de mireasă lucrate manual, cu diverse aplicaţii. Poate cele mai apreciate momente ale serii au fost prezentarea colecţiei de bijuterii pentru căţei a designerului timişorean Adrian Haiduc, care s-a ocupat şi de organizarea evenimentului, dar şi colecţia Guy Laroche, adusă în România special pentru festivalul de la Timişoara, care a acaparat privirile publicului.


Acum o sa vedeti poze din colectiile fiecarui designer :)..vizionare placuta!








Marea surpriză a festivalului Timişoara Fashion, care s-a desfăşurat pe 13 noiembrie, în clubul No Name, a fost prezentarea colecţiei de coliere pentru animale de companie, semnate de Adrian Haiduc.


 

Manechinele şi-au făcut apariţia pe podium cu câini de dimensiuni mici în braţe, care purtau la gât coliere de sute de euro. În aplauzele spectatorilor, câţeii au prezentat ultima colecţie de coliere semnată de excentricul designer timişorean Adrian Haiduc. Acesta este singurul designer care realizează accesorii pentru animale de companie.
Nimic nu e mai frumos decât să fii primul designer român care face bijuterii pentru câini şi pisici”, a declarat Adrian Haiduc.


 

Piesele sunt făcute la comandă şi costă între 250 şi 400euro, însă, în funcţie de comenzi, preţurile pot sări mult în sus. “Perlele şi pietrele semipreţioase sunt montate pe lanţuri de argint, pentru că sunt cele mai potrivite pentru căţei. Aurul este mai fragil. Avem coliere din sidef albastru, perle baston, Frunze de sidef, agath etc”, a mai spus Adrian Haiduc. 



Designerul susţine că are peste 120 de comenzi pentru a realize coliere pentru animanele de companie. Printre cei care şi-au cumpărat deja coliere pentru căţeii lor se află vedeta Playboy, Iuliana Matei şi Dana Neacşu, alias DJ Hara (singura femeia din ţară care mixează toples). Aceasta din urmă a făcut o comandă de acesoriu pentru o broască ţestoasă. 

 
Ultima fiţă în materie de cochetărie a apărut naştere la Timişoara. Vizaţi sunt proprietarii de căţei şi pisici, care pot să-şi împodobească patrupedele cu bijuterii din perle, corali şi pietre preţioase.
Originala idee îi aparţine designerului timişorean Adrian Haiduc, care doreşte să expună ineditele giuvaiere pentru căţei şi pisici la un festival al modei ce va avea loc în Timişoara pe 13 noiembrie. "Nimeni în România nu a făcut astfel de creaţii, eventual au vândut diverse zgărzi cu cristale. Consider că animăluţul de companie este, prin natura sa, bijuteria stăpânului său, dar ca să strălucească are nevoie, la rândul lui, de o bijuterie la gât, care îl înnobilează”, este de părere designerul.
Bijuteriile pentru căţei şi pisici marca Adrian Haiduc costă între 150 de lei şi 3.000 de euro. Ele sunt prevăzute cu perle de Hawaii de forme sau dimensiuni ieşite din comun - kaihi – "aripi de înger” - sau  crengi de corali mixate cu pietre preţioase colorate. "Şi în cazul patrupedelor respect trendul lansat pe podiumurile de modă în ceea ce priveşte bijuteriile anului: jocul de perle cu pietre semipreţioase. Tendinţele sunt în jurul perlelor ovale, mixate cu  agate şi onix negru. Fiecare colier are şi un pandantiv, de regulă câte o floare sculptată în sidef, completată cu alte perle”, a mai spus Haiduc.
Chiar dacă încă nu au fost lansate oficial pe piaţă, designerul timişorean spune că are foarte multe comenzi: 70 de astfel de accesorii preţioase pentru căţei şi 11 pentru pisici. După festivalul modei de la Timişoara, colierele "miau-miau" vor fi comercializate în petshopuri şi magazine de bijuterii din Timişoara, Bucureşti, Cluj, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Iaşi, Baia Mare şi Oradea. Cele mai multe comenzi sunt pentru bichoni, pincher pitici şi buldogi francezi.

   

 









 

2 comentarii:

tzall spunea...

Multumim Oana pentru participare si speram ca te-ai simtit bine in "tzoalele" noastre!
TZALL

Anonim spunea...

Multumesc de apreciere, a fost o onoare pentru mine sa organizez pentru timisoreni acest festival!
A fost o bucurie sa preszint alaturi de tzall precum si de ceilalti participanti.
Adrian Haiduc