duminică, 22 martie 2009

Defiland in lumea lor: CELE MAI RENUMITE MODELE!





















EVA HERZIGOVA
Eva Herzigova s-a nascut pe data de 10 martie 1973 in Litvinov, Republica Ceha. Fiica lui Jiri, un electrician, si a Evei, o secretara, tanara a crescut intr-un oras pitoresc de munte departe de capitala. De mica era o excelenta gimnasta, juca foarte bine baschet si schia extraordinar. Datorita faptului ca era foarte slaba era poreclita "tigara".In ciuda farmecului pe care il emana Eva a crezut intotdeauna ca sora ei Lenka va ajunge fotomodel. La varsta de 16 ani a vizitat Praga si, sfatuita de un prieten, s-a inscris la un concurs de frumusete sponsorizat de Metropolitan Models. Fara nici o mirare, a castigat si sase luni mai tarziu avea sa plece la Paris cu un contract de modeling.S-a integrat foarte rapid in lumea stralucitoare a modelingului si si-a castigat popularitatea prin campania organizata de Guess?. De atunci, a aparut pe coperta multor reviste de moda si a incantat barbatii cu frumusetea ei. Zece ani dupa debutul ei a uimit intreaga lume prin silueta subtire si perfecta.


CLAUDIA SCHIFFER

Nascuta pe data de 25 august 1970, Claudia a crescut in Rheinberg, intr-o familie cu patru copii. Avea doar 17 ani cand a fost remarcata de un reprezentant al agentiei de modeling Metropolitan. Sase luni mai tarziu, dupa absolvirea liceului, tanara apare pe coperta revistei Elle. A semnat contracte importante cu Chanel, Guess? si Revlon si a ajuns unul din cel mai bine platite fotomodele.Recunoscuta pentru spiritul de afacerista si talentul in vorbirea diferitelor limbi, Claudia nu a crezut in succesul ei. Dupa logodna de sase luni cu celebrul magician David Coperfield si relatia indelungata cu Tim Jefferies, fotomodelul a ales sa isi petreaca viata alaturi de producatorul Matthew Vaughn - cavalerul de onoare la nunta Madonnei cu Guy Ritchie - cu care a avut un copil pe nume Caspar. Cel de-al doilea copil, Clementine, s-a nascut in 2004.Cariera ei in modeling nu a suferit nici un dezechilibru; insa, incercarile de a-si castiga popularitatea ca actrita au esuat. Rolurile din The Blackout si Friends and Lovers au fost total lipsite de succes. Filmele in care s-a remarcat au fost In Pursuit si Life Without Dick (in care a jucat si Sarah Jessica Parker). Filmul care i-a adus cel mai mare succes a fost comedia romantica Love, Actually.



NAOMI CAMPBELL


La varsta de 27 de ani, top-modelul britanic Naomi Campbell cucerise deja lumea modei, stabilind noi moduri de mers pe podium, aparand pe copertile revistelor, cu un stil sofisticat stralucitor, care a consacrat-o atat ca star media, cat si ca vedeta internationala. Dupa doar cativa ani in lumea modei, Naomi Campbell deschisese noi drumuri in lumea modei, devenind rapid primul fotomodel de culoare care aparuse pe coperta revistei 'Time Magazine', precum si pe copertile numerelor frantuzesti si britanice ale revistei 'Vogue'. De atunci, Naomi a devenit o veritabila inovatoare, dovedindu-se exceptionala in regatul modei.


HEIDI KLUM


Heidi Klum s-a nascut la 1 iunie 1973, in Germania.
In 1991, cand era inca in liceu, a fost incurajata de o prietena sa participe la o competitie de m odele.
In 1992, ea a participat la concursul “Model ‘92″, pe care l-a castigat dupa ce a concurat cu 250.000 de fete. I s-a oferit un contract de trei ani cu agentia “Metropolitan”, pe care l-a refuzat pentru a-si putea termina liceul.
Desi studia ca sa devina designer, Klum a renuntat pentru a urma o cariera in modeling.
In 1997, statutul ei a devenit de top-model. In acelasi an, Klum si-a inceput lunga colaborare cu Victoria’s Secret.
In 1998, modelul german a devenit cunoscut in intreaga lume, dupa ce a aparut pe coperta revistei “Sports Illustrated”, editia costume de baie.
In 2001, a fost recunoscuta de revista “People” drept unul dintre cei mai frumosi 50 de oameni din lume. De atunci, ea a mai aparut in topuri despre “cele mai sexy femei”, realizate de publicatii pentru barbati precum “FHM”, “Maxim” sau “Askmen”.
A jucat in filme precum: “54″ (1998), “Blow Dry” (2001), “The Life and the Death of Peter Sellers” (2004), “The Deavil Wears Prada” (2006).
Din 2004, modereaza si produce emisiunea TV “Project Runway”, show nominalizat la Premiile Emmy in 2005 si 2006.
A fost imaginea McDonald’s, Braun, H&M, Liz Claiborne

Niciun comentariu: