sâmbătă, 21 martie 2009

Primii pasi catre lumea modei!


























Sa incepem cu interesele mele.Intr-un cuvant tot ce este in acesta expresie numita" moda" ma intereseaza,asta mi-am dorit si asta o sa imi propun in continuare sa fac.
De ce moda? MODA este pentru unii o chestiune frivola iar pentru altii ceva atat de complicat si alambicat, incat nu merita sa se gandeasca la ea deoarece multi considera ca pentru ce ne trebuie noua aceste lucruri...cand putem sa facem lucruri mult mai interesante.Multe persoane vad prin moda o pasiune,o dedicare numai si numai pentru moda(sa fiu mai explicita,cei ca mine asa)...Tot ce se incadreaza in acest cuvant ma pasioneaza:dans, muzica, literatura,activitati si in comportament, in functie de evolutia si variatiile gustului (de exemplu, azi salutul cu sarutul mainii este considerat un gest demodat). Definita ironic, moda este ceea ce se demodeaza. Sau, altfel spus, ceea ce astazi ti se pare nou si stimulant dar, dupa ce trece un timp, devine obisnuit, invechit, si merita schimbat.
Moda vine si trece. Stilul insa ti-l creezi de-a lungul timpului. Si conteaza doar in masura in care te simti bine, libera, lejera, nu ca o aparitie scoasa din cutie, plina de etichete scumpe si care iti iau ochii. Da, ne place sa admiram persoane care reusesc asemenea outfituri de la distanta, dar am vrea oare sa fim ele? Nu cred, cred ca fiecare femeie care se simte bine in pielea ei, are ce arata si isi va gasi forma de expresie cea mai potrivita indiferent ca o face prin stilul vestimentar sau cel personal. De la rochia neagra de seara din cutia cu funda la aparitia autentica si originala pe scena propriei personalitati, e un drum care tine de firesc, natural, proaspat, poate lucrat in detaliu dar care da impresia de lejer, effort free. Si cum frumusetea sta in micile imperfectiuni care ne sunt caracteristice, ce conteza e sa fii tu insati, in orice situatie. Moda firescului nu va trece niciodata.
Moda in Romania...hm...greu de spus deoarece este o intrebare pe care multi dintre noi si-o pun cand citesc un ziar monden sau cand vad vreo prezentare de moda mioritica la tv. Eu, cu foarte multa indulgenta, am un singur cuvant-definitie: haos!
De ce haos? Pentru ca in Romania noi NU stim ce este moda si cu ce se mananca ea.
In principiu si in teorie moda este dictata de inalta societate, de elitele care, odata cu accesul la niste resurse financiare substantiale, au acces si la cultura si implicit bun gust. Ma intreb… unde este aceasta elita a noastra? Sa fie ea formata oare din indivizi si individe cu nume colorate gen Raluca Badulescu, Cristina Spatar, Catalin Botezatu, Monica Columbeanu etc? Ei sunt elita??? Conform definitiei… DA, pentru ca la noi in tara ei dicteaza ce este “bunul gust si rafinamentul” “feişănului . Ei sunt cei care se lauda unii pe altii prin reviste si pentru care un individ imbracat intr-un costum sclipicios, cu cipilica din paiete si pantofi din piele intoarsa cu un logo urias de la Versace pe ei, sau o duduie cu o rochie aurie si o pereche de pantaloni de trening albastri pe dedesubt sunt apogeul “nonconformismului” si al rafinamentului absolut inteles numai de mintile luminate.
Romania este din nefericire o tara unde, in continuare, se cumpara genti
Hermes Birkin doar pentru ca au pretul undeva de la 5000 de euro in sus fara ca posesoarea lor sa-i inteleaga designul minimalist si rafinat (suspectez ca multe tanti gen Monica Columbeanu nici macar nu plac acest genti) si firmele de mare clasa sunt doar Versace, Cavalli si Dolce and Gabanna. Este tara in care se cumpara fond de ten de la Dior doar ca asa am auzit ca este “de fite”, iar firme de renume gen Helena Rubinstein sunt mai mult ca sigur considerate un fel de Avon (daca e pana acolo produsele Avon sunt mai bune decat altele de fite…). Fereasca Dumnezeu sa zici ca iti iei inel de la Van Cleef and Arpels, vor crede ca este noua gama de la Meli Melo! Este tara in care tinerele raporteaza relatiile cu iubitii lor la garderoba:
Tanara speranta 1: “Auzi… eu ma simt asa inferioara fata de iubi ca el are haine mai faine ca mine….”Tanara speranta 2: “Da, stiu… A fost iar iubi meu in strainatate si si-a luat haine multe si ma simt si eu asa inferioara!”(Daca va simtiti nu aveti de ce. Povestea este reala )
In aceste conditii ma intreb daca ar trebui sa ne miram asa de tare cand vedem fetele minore suspinand in fata unui poster cu Hormonica sau uitandu-se indelung la Bucărest Feişăn Uic inchipuindu-si ca vor pasi si ele intr-o zi acolo avand la brat un armasar de teapa lui Poponet.



Niciun comentariu: